2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy müncheni laboratóriumban ölthetnek formát a jövő városai

A bajor főváros vezetői, hivatalai és intézményei, a helyi egyetemek és az UnternehmerTUM nevű innovációs és képzési központ közösen tennék az okostelepülések Mekkájává Münchent.

A Munich Urban Colab nevű kezdeményezés a különböző tudományterületek, gazdasági és civil szereplők, művészek és mérnökök közti együttműködés és tapasztalatcsere, a kreativitás és a forradalmi technológiák találkozása révén szeretne válaszokat adni a jövő városai előtt álló kihívásokra.

Hiszen a 21. század a városi népesség folyamatos növekedése, a közlekedésszervezés, az energiatermelés és -beosztás, de  a hulladékkezelés terén is új léptékben veti majd fel a jelenben is szorító problémák kezelésének szükségességét.

Az ötletek és megoldások kidolgozásának terepe elsősorban a város kreatív negyedének közelében elhelyezkedő, 11 000 négyzetméter hasznos területet kínáló  épület lesz majd, ahol egy tető alatt dolgozhatnak az okosváros megteremtésén  startupok és régmúltú vállalkozások, tudósok és művészek.

A terek kialakításakor a közös munka, a kooperáció és tapasztalatcsere feltételeinek megteremtése mellett a jövőbeli konferenciák helyszínek kialakítására is hangsúlyt helyeztek.

A Munich Urban Colab az építészetre, a klímavédelemre, a fenntarthatóságra és a közlekedésre helyezi a hangsúlyt, és olyan megoldásokat akar találni, amelyek könnyebbé tehetik a városi életet – egyúttal hozzá akar járulni az Új Európai Bauhaus nevű európai uniós kezdeményezéshez, s ezáltal a fenntartható és innovációkra építő Zöld Európa megteremtéséhez is.

A projektben részt vevők munkáját az UnternehmerTUM vállalkozásfejlesztési tapasztalatai és számtalan szakember speciális ismerete mellett a támogatók által biztosított vezető digitális- és mesterségesintelligencia-megoldások, valamint a városlakók visszajelzései is segítik majd.

Neked ajánljuk
Bécsben tanulhatnak a zöldülni vágyó városok Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: sg.hu
Vissza
Hírfolyam