2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdőt telepítenek Madrid köré a klímaváltozás hatásainak kezelésére

A 75 kilométeres városi erdő csaknem félmillió új fából áll majd.

„Javítani akarjuk a levegőminőséget, felvenni a harcot a hőséggel, és összekapcsolni a zöld falat a város körül már létező erdőkkel” – mondta el az Euronewsnak a környezetvédelemért felelős városi tanácsos, Mariano Fuentes.

A projekt során beültetik az utak és épületek közötti üresen álló területeket is, ami évi 175 ezer tonna szén-dioxid megkötéséről gondoskodik.

A madridi zöld fal őshonos fákból áll majd, amelyek az üvegházhatású gáz elnyelése mellett a hőség kezelésében is segítenek: a fák árnyékában akár 2 fokkal is alacsonyabb lehet a hőmérséklet. A területet a vízfogyasztás visszaszorítása érdekében szándékosan nem parkként alakítják ki, és olyan gondozási módokat keresnek, amelyek mellett az erdő idővel fenntarthatóvá válhat.

A madridi urbánus erdő része annak az új kezdeményezésnek, amelynek célja, hogy a várost környezetvédelmi szempontokból élhetőbbé tegyék. „Fontos, hogy minden kerületben környezetvédelmi folyosókat alakítsunk ki és gyalogosövezeteket, valamint hogy bevonjuk az állampolgárokat ebbe az új zöld kultúrába” – húzta alá Daniel González építész, a városi tanács urbanisztikai tanácsadója.

Forrás: Euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
Ürge-Vorsatz Diána szerint a Covid miatti leállás nem javított a klíma állapotán Fák ültetésével a városainkat is sokkal élhetőbbé tehetnénk Különleges baktériumok adhatnak lendületet a klímavédelmi erőfeszítéseknek Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam