2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint félmilliárd forint segíti a klímavédelmet és az alkalmazkodást a Balaton környékén

A kormány több mint 538 millió forint, pályázaton elnyerhető forrást biztosít a balatoni önkormányzatok számára a klímavédelmi intézkedésekkel összefüggő beruházások támogatására – derül ki az Innovációs és Technológia Minisztérium  közleményéből.

A most meghirdetett támogatással az ország egyik legfontosabb természeti kincsének megőrzéséhez, az első számú vidéki turisztikai térség fenntartható fejlődéséhez járulunk hozzá – mondta el Schanda Tamás az ITM miniszterhelyettese.

A Balaton és vízgyűjtő területe rendkívül érzékeny a a környezeti változásokra mennyiségi és minőségi szempontból egyaránt.

A lokális ökoszisztémák egyensúlyát pedig a klímaváltozás következményei felboríthatják, így a veszélyes folyamatok megelőzése, megfékezése létfontosságú a Balaton esetében is.

A Balaton Fejlesztési Tanács és az ITM pályázata ezt a célt szolgálja Schanda szerint, mely a gyakorlatban zöldfelületek kialakítását, rehabilitációját, környezetbarát, elektromos közlekedési eszközök beszerzését és a használatukhoz szükséges töltőpontok kiépítését jelentheti.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét A fásítás nem csodaszer Mekkora gazdasági lemondással járna a hatékonyabb klímavédelem? Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam