2021. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint félmilliárd forint segíti a klímavédelmet és az alkalmazkodást a Balaton környékén

A kormány több mint 538 millió forint, pályázaton elnyerhető forrást biztosít a balatoni önkormányzatok számára a klímavédelmi intézkedésekkel összefüggő beruházások támogatására – derül ki az Innovációs és Technológia Minisztérium  közleményéből.

A most meghirdetett támogatással az ország egyik legfontosabb természeti kincsének megőrzéséhez, az első számú vidéki turisztikai térség fenntartható fejlődéséhez járulunk hozzá – mondta el Schanda Tamás az ITM miniszterhelyettese.

A Balaton és vízgyűjtő területe rendkívül érzékeny a a környezeti változásokra mennyiségi és minőségi szempontból egyaránt.

A lokális ökoszisztémák egyensúlyát pedig a klímaváltozás következményei felboríthatják, így a veszélyes folyamatok megelőzése, megfékezése létfontosságú a Balaton esetében is.

A Balaton Fejlesztési Tanács és az ITM pályázata ezt a célt szolgálja Schanda szerint, mely a gyakorlatban zöldfelületek kialakítását, rehabilitációját, környezetbarát, elektromos közlekedési eszközök beszerzését és a használatukhoz szükséges töltőpontok kiépítését jelentheti.

Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt Felére csökkent a világ korallzátonnyal borított területe az 50-es évek óta A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam