2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szélsőségessé váló időjárás kezelése érdekében sürget hatékonyabb klímavédelmi lépéseket az ENSZ

A szélsőséges időjárási viszonyok, így a kínai és a németországi áradások kerültek a beszédek középpontjába az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének július 26-i tanácskozásán.

A felszólalók az elmúlt napok tragédiáit felidézve felszólították a nemzetközi közösséget, hogy az események tükrében haladéktalanul és egységesen lépjen fel a klímaváltozás ellen.

A testület várhatóan augusztus 9-én teszi közzé a klímaváltozásról szóló hatodik jelentését. Höszung Li, a dél-koreai elnök elmondta, hogy

a jelentésben várhatóan a többi között a szélsőséges időjárási jelenségek és a klímaváltozás kapcsolatának jobb megértésével, valamint a regionális éghajlatváltozási előrejelzésekkel is foglalkoznak majd.

A dokumentum tartalma mindazonáltal továbbra is szigorúan bizalmas, tekintettel arra, hogy a kormányzati tisztségviselők még a jövő hét végéig az utóbbi három évben beérkezett tudományos munkák kiértékelését végzik, és jóvá kell hagyniuk azok közzétételét a zárt ajtók mögött tartott tanácskozásukon.

A jelentés fontos kiindulópontot szolgáltat majd az ENSZ novemberben Glasgow-ban megrendezésre kerülő klímakonferenciájához – mondta Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet (WMO) főtitkára. Hozzátette, hogy még nagyratörőbb célkitűzésekre van szükség a klímaváltozás elleni küzdelemben annál, amit az országok eddig tervbe vettek.

Derékig érő vízben gyalogolnak emberek az árvíz sújtotta kínai Csengcsou városban. A heves esőzések következtében víz árasztotta el a város metróhálózatát, így emberek százai rekedtek a szerelvényekben és az alagutakban
Fotó: MTI/EPA/Featurechina/Featurechina
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam