2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 50 helyen csaptak fel a lángok Görögországban

Több mint ötven bozót- és erdőtűz ütött ki július 27-ére a hetek óta rendkívüli aszállyal sújtott Görögországban.

A legveszélyesebb tűz a Sztamata-Dionüszosz régióban tört ki mintegy 20 kilométerre északkeletre Athéntól. A helyzetet súlyosbítja, hogy a lángokat erős szél is szítja. Házak semmisültek meg. Sok lakót biztonságba kellett helyezni – mondta el Vaszilisz Kokkalisz, a régió kormányzóhelyettese a Szkai hírtelevíziónak nyilatkozva.

A tévé felvételein a tűz oltására bevetett repülőgépek és helikopterek mellett számos tűzoltó brigádot lehetett látni, amint a lángok feltartóztatásáért küzdenek.

Helikopterről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a lángokat az Athén szomszédságában fekvő a Sztamata-Dionüszosz régióban
Fotó: MTI/AP/Jorgosz Karahalisz

A görög polgári védelem kedden tűzvédelmi figyelmeztetést adott ki tekintettel arra, hogy a hőmérséklet helyenként meghaladja a 40 Celsius-fokot és országszerte erős széllökésekre számítanak.

Július 29-én a 13 görög régióból négyre vonatkozóan van érvényben fokozott készültségek a tűzveszély magas szintje miatt.

Forrás: Global News/youtube.com
Neked ajánljuk
Árvizek, erdőtüzek és kánikulai hőhullámok sújtják az Egyesült Államokat Aggasztóan magas hőmérséklet és erdőtüzek Spanyolországban Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam