2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Görögország sem menekült meg a lángoktól – Füstbe burkolózott Athén

Augusztus 4-én, szerdára virradóra még nem sikerült csillapítani az Athén északi részén égő tüzeket. A város szélén lévő Parnesz-hegyen több mint 500 tűzoltó, kilenc helikopter, öt repülőgép, valamint a rendőrség és a hadsereg is a lángok eloltásán dolgozott. Hajnalban Athén fölött sűrű volt a füst.

A lángok kedden csaptak fel az Athéntól 20 kilométerre északra található Varimpompi településen, majd átterjedtek a környékbeli kisebb városokra. Több autó és ház vált a lángok martalékává, és több mint 300 embert evakuáltak 

részletezte szerdai cikkében a 444.hu az MTI értesülései alapján.

A tűz szerdai értesülések szerint már nem fenyegetett lakóépületeket, ipari létesítményeket, de vastag füstfelhővel borította be a város légterének egy részét.

Lángol a növényzet Athén északkeleti külvárosa, Varibobi környékén 2021. augusztus 3-án Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

Níkosz Hardaliasz polgári védelmi miniszterhelyettes azt mondta, a helyzet – a széljárásnak és a nedvességnek köszönhetően – szerdára javult. Országszerte csaknem 80 tűzvészt jelentettek, ám nagy részüket sikerült megfékezni – tette hozzá.

Szerdán a helyszínre látogatott Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök is. Kiemelte, hogy a tűzvészek szerencsére nem követeltek halálos áldozatot. Hangsúlyozta, hogy az ország az elmúlt évtizedek legnagyobb hőségével néz szembe.

Görögországban 30 éve nem látott hőhullám honol, a hőmérséklet helyenként a 43 Celsius-fokot is meghaladja.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam