2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az orosz elnök elrendelte az északi régiókban az épületek ellenőrzését és a permafroszt állapotának megfigyelését

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy augusztus 5-én, csütörtökön megtartott kormányzati tanácskozáson különböző, a klímaváltozáshoz kapcsolódó problémákra hívta fel kormánya figyelmét, és az építésügyi, valamint a környezetvédelemért felelős minisztert is feladatokkal bízta meg.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy Oroszországban sok település épült permafroszt területeken a szovjet korszakban.

Elrendelte az északi régiókban álló épületek és építmények rendszeres ellenőrzését a permafroszt olvadása miatt, az ellenőrzési rendszer kidolgozásával Irek Faizullin építésügyi minisztert bízta meg – számolt be róla a 24.hu az MTI információira támaszkodva.

A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának 2019. június 30-i felvételén a mentőegység egy gyermeket ment ki egy lakóházból az árvíz sújtotta irkutszki térségben. A kelet-szibériai területen az olvadás és a heves esőzések pusztító árvizet okoztak Fotó: MTI/EPA

Putyin azt is kifogásolta, hogy Oroszországban még nincs egységes rendszer a permafroszt állapotának megfigyelésére, és megbízta Alekszandr Kozlov természeti erőforrásokért és környezetvédelemért felelős minisztert a hiányosság felszámolásával.

Az orosz elnök rámutatott arra is, hogy a klímaváltozás hatásai következtében egyre gyakoribbak a tűzvészek és az árvizek is Oroszországban, egyúttal bejelentette, hogy a követő napon külön tanácskozást tart erről a problémakörről a kabinettel.

Neked ajánljuk
Újabb melegrekordot hozott a január A klímakutatás eszközei számos egyéb jelenség megmagyarázásához járulhatnak hozzá Az elmúlt 120 évben harmadával csökkent a fagyos napok száma Magyarországon Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam