2021. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Thaiföldön is szabályozzák a fényvédő krémek használatát

Betiltották azokat a napozókrémeket, amelyek károsíthatják a korallzátonyokat a délkelet-ázsiai ország tengeri nemzeti parkjaiban. Thaiföld ezzel az intézkedéssel a csendes-óceáni szigetországhoz, Palauhoz és az amerikai szövetségi államhoz, Hawaiihoz csatlakozott.

A királyság homokos tengerpartjai kedvelt úti céljai a turistáknak, évente több millióan fordulnak meg itt. Ahogy nőtt a fürdőzők száma, a szakembereket egyre jobban aggasztotta, hogy a trópusi nap erős sugárzásától védő tejek, krémek és olajok a korallok pusztulását okozhatják.

A kormány közleménye szerint tudományos kutatások bebizonyították, hogy bizonyos fényvédőkben használt vegyi anyagok károsítják a korallzátonyokat, megsemmisítik a korall-lárvákat, elzárják a szaporodási rendszerüket, és korallfehéredést okoznak.

Betiltották azokat a napozókrémeket, amelyek károsíthatják a korallzátonyokat – a rendelkezés megsértői pénzbüntetésre számíthatnak (a kép illusztráció) Fotó: Design n Print képe a Pixabayen

Ezért Thaiföldön rendelkezés született az oxibenzon, oktinoxát, a 4-methilbenzilidén-kámfor és a butilparabén hatóanyagokat tartalmazó fényvédős kozmetikumok betiltásáról, amely augusztus 4-én, szerdán lépett életbe – figyelmeztet az MTI beszámolójára hivatkozva az origo.hu.

A rendelkezés megsértőit akár 100 ezer baht (900 ezer forint) pénzbírsággal is sújthatják.

Neked ajánljuk
A holttestükön át – tavaly is több száz környezetvédő meggyilkolása árán folytatódott a természet pusztítása Mi, magyarok jobban szeretjük itthon felfedezni a természetet Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google Titokzatos művész természetbe illő alkotásai Angliában (képgalériával)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam