2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nekik nem csak hír az, hogy változik a klíma

A Zöld Gerilla Mozgalom augusztus 11-én kora este két tevét vitt a fővárosi Szabadság térre, hogy így szembesítsék az arra járó budapestieket a klímaváltozás valóságosságával, és azzal, hogy mire lehet majd számítani Magyarországon, ha nem sikerül lassítani a felmelegedést.

„A budapesti Szabadság térre Tevére magyar! címen augusztus 11-én este hétre demonstrációt összehívó informális társaság soraiban a pár hektáros gazda és a biokertész éppúgy megtalálható, mint az ökológus, a tájépítész vagy a vízügyi mérnök” – írta egy nappal az akció előtt a Zöld Gerilla csapatáról a Qubit.hu tudományos portál.

Már csak egy lépés, hogy a lovakat is tevékre kell cserélni, hangoztatták a Zöld Gerilla tagjai, a Homokhátságot érintő elsivatagosodásról ejtve szót.

„Meredeken hangzik? Növényeket már kellett lecserélniük szárazságtűrő fajtákra a magyar gazdáknak a vízhiány miatt. A következő lehet a lovak cseréje” – mondták el az egyik beszédben a demonstrációról videótudósítást készítő 444.hu rövid ajánlója szerint.

A Zöld Gerilla Mozgalom augusztus 11-én kora este két tevét vitt a fővárosi Szabadság térre, hogy így szembesítsék az arra járó budapestieket a klímaváltozás valóságosságával (a képen látható teve illusztráció) Fotó: Pixabay.com

„A kutak, amiket nagyapáink ástak, kiszáradnak. A rétek kiégnek. A gabona besül” – jellemezte Szubotáj Bagatur a Kiskunság vízhiányos állapotát.

A Zöld Gerilla Mozgalom tagjai nemcsak a vészharangot kongatják, hanem megoldási javaslataik is vannak a vízhiányra és a klímaváltozásra való felkészülést illetően, ezeket Ártéri gazdálkodás, tájgazdálkodás néven kommunikálják az interneten.

A 444.hu hírportál aktuális videóját ide kattintva lehet megnézni.

Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását A klímavédelmi szigorításoknál csak a kezeletlen klímaváltozás járna nagyobb szociális igazságtalanságokkal Egyre komolyabban fenyegeti a vízhiány a chilei rézkitermelést Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm)
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam