2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Planet Budapest 2021: „A jövő már a tegnapi cselekedeteinkkel elkezdődött”

Az idén télen, Budapesten zajló Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó célja felhívni a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára, ízelítőt adni a jövő mindennapjaiból, valamint összehozni döntéshozókat, politikusokat és üzletembereket, tudósokat és kutatókat ezen jövő érdekében.

A magyar fővárosban tartják meg 2021 novemberének legvégén és decemberének elején a Planet Budapest 2021 – Fenntarthatósági Expót és Világtalálkozót, melynek a Hungexpo ad otthont, s célja, hogy a visegrádi országokkal együttműködésben hozzájáruljon a fenntartható fejlődési fordulathoz – idézi a Háromszék független napilap online kiadása a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) MTI-nek eljuttatott közleményét.

„A jövő már a tegnapi cselekedeteinkkel elkezdődött. Most az a kérdés, hogy milyen irányba fordul, s ez még tőlünk függ. Ehhez kínál eszközt és tudást a Planet Budapest 2021”

– fogalmazott a közlemény szerint Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, a program fővédnöke az idén téli rendezvényről.

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó 2021. november 29. és december 5. között a Hungexpón Forrás: Planet Budapest 2021/YouTube.com

A Fenntarthatósági Expó célja, hogy vállalatok és startupok részvételével az évszázadok tapasztalatait és tudását, valamint a kihívásokra reagáló új technológiákat, innovációkat összefogja. A Világtalálkozón állam- és kormányfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, illetve a tudományos és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntarthatóság legkülönbözőbb témaköreit.

Az esemény arra szolgál, hogy az államok, cégek vagy kutatóintézetek elérhető és költséghatékony válaszokat találjanak a fenntartható fejlődés területén jelentkező sürgető kérdésekre.

A  Hungexpóra az érdeklődőket is várják majd, kicsiket és nagyokat. A Te Bolygód című program részeként ismeretterjesztő élményközpontban faggathatják „a jövő mindennapjait” a látogatók: milyen lesz a jövő lakása, iskolája vagy városa, milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztanak majd az emberek? Az Ifjúsági élményprogram pedig a gyermekek és a fiatalok figyelmét hívja fel a fenntartható életmód fontosságára – részletezi a program egyes elemeinek tartalmát és célkitűzéseit a Háromszék.

Joó István helyettes államtitkár (KKM), a Planet Budapest 2021 lebonyolításáért felelős kormánybiztos a rendezvény célkitűzéseiről így fogalmazott: „a világtalálkozó kiemelt célja a ma fiataljainak megnyerése közös céljainknak, egy élhető, biztonságos és barátságos életmód kialakításához, különösen itt, Közép-Európában”.

Neked ajánljuk
A klímakutatás eszközei számos egyéb jelenség megmagyarázásához járulhatnak hozzá Az elmúlt 120 évben harmadával csökkent a fagyos napok száma Magyarországon Kék Bolygó Podcast: Borbás Marcsival a konyhaablakból… Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: 3szek.ro
Vissza
Hírfolyam