2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A csökkenő hőség ellenére emelkedett az erdőtüzek száma Olaszországban

A rendkívüli szárazság következtében terjedő tüzek különösen Szicília szigetén és Calabriában, Olaszország déli részén okoztak súlyos károkat.

A két leginkább érintett régióban az oltási munkálatokat az Olaszország többi részéből érkező tűzoltó egységek támogatják – számolt be a római polgári védelmi hatóság.

Az országban egyelőre megszűnt a már jó ideje tartó hőhullám. A hivatalos időjárás-jelentés szerint a következő napokban alacsonyabb, 30 Celsius-fok körüli hőmérsékletet várnak Olaszország nagy részén.

Az aszály miatt azonban továbbra is nagy az erdőtüzek kockázata, különösen Szicíliában.

A sziget polgári védelme az egész régióra, egy tartomány kivételével, a legmagasabb fokú riasztási szintet rendelt el.

Június közepe óta a tűzoltóság több tízezer erdőtüzet regisztrált Olaszország-szerte. Szicíliában és az Adriai-tenger partján fekvő Pugliában a jelentések szerint több mint tízezer tűz volt.

Repülőgépről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a lángokat a Tivoli környékén pusztító erdőtűz helyszínén
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

Eközben Izraelben augusztus 17-én már harmadik napja küzdenek a Jeruzsálem környéki erdőtüzekkel. Törökország, Ciprus és Görögország is felajánlotta segítségét. Egy falu lakóinak kivételével hazatérhetett keddre az erdőtüzek miatt vasárnap evakuált több ezer ember a Jeruzsálem környéki falvakban lévő otthonába.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam