2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikerült megfékezni a lángokat Görögország legtöbb részén

Az esőnek és a hőmérséklet csökkenésének köszönhetően sikerült megfékezni az erdőtüzeket Görögországban – közölte a görög tűzoltóság szóvivője augusztus 13-án, pénteken. Csak szórványos tüzek vannak már, például Évia szigetén, Misztrosz környékén, ahol újra fellángolt az erdő.

A tűzoltók készenlétben várják a hasonló eseteket Évián és a peloponnészoszi régióban is, a hétvégén ugyanis erős szél várható, amely gyorsan újra felszíthatja a lángokat – hangzott el az euronews.com magyar nyelvű kiadásának riportjában pénteken.

Erdőtűzben leégett területet néz egy helybeli férfi az Athén közelében fekvő Thrakomakedonesz térségében 2021. augusztus 7-én Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Alexander Beltesz

Két hét alatt több mint 100 ezer hektárnyi terület vált a lángok martalékává az országban. Évián, a második legnagyobb görög szigeten megsemmisült több száz ház, de Árkádiában és Athén környékén is komoly károk keletkeztek.

Három ember vesztette életét az országban a tűz miatt.

Sikerült eloltani a legnagyobb tüzeket Görögországban Forrás: euronews (magyarul)/YouTube.com
Neked ajánljuk
Az ellenőrzött erdő- és bozóttüzek akár a szövetségeseink is lehetnek a klímavédelemben A veszélynek nincs vége az utolsó szikra eloltásával, a felperzselt táj kiszolgáltatott a csapadéknak Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Honnan szerzi majd az EU az akkumulátorokhoz szükséges nyersanyagokat?
Tovább a forrásra: hu.euronews.com
Vissza
Hírfolyam