2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kilőtt a német szén-dioxid-kibocsátás

Harminc éve nem nőtt olyan mértékben Németország szén-dioxid-kibocsátása, mint idén.

A kiugró emelkedés következtében Európa legnagyobb gazdasága már nem teljesíti károsanyag-kibocsátási tervét – mutat rá a hvg.hu.

A berlini központú Agora Energiewende nevű kutatóintézet becslései szerint az idén 47 millió tonnával emelkedik majd a német CO2-kibocsátás. Ez azt jelenti, hogy 2021-ben 37 százalékkal kevesebb szén-dioxid jut a levegőbe az országban, mint 1990-ben.

Az ország klímacélja azonban negyven százalék volt 2020-ra, amit csak a koronavírus-járvány miatt bekövetkező gazdasági visszaesés hatására, átmenetileg tudtak teljesíteni.

Az Agora Energiewende becslései szerit a kibocsátás elsősorban a szállításban, az építőiparban és a nehéziparban ugrott meg. Németország azt tervezi, hogy 2045-re eléri a teljes karbonsemlegességet, azaz a kibocsátást különféle projektekkel teljes mértékben ellentételezni fogják. 

Neked ajánljuk
A fenntarthatóbb életmódot népszerűsítő mintaprogram indul Kaposváron Izlandon beindították a világ legnagyobb szén-dioxid-semlegesítő üzemét Mennyire éri meg elektromos autóra váltani? Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam