2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kilőtt a német szén-dioxid-kibocsátás

Harminc éve nem nőtt olyan mértékben Németország szén-dioxid-kibocsátása, mint idén.

A kiugró emelkedés következtében Európa legnagyobb gazdasága már nem teljesíti károsanyag-kibocsátási tervét – mutat rá a hvg.hu.

A berlini központú Agora Energiewende nevű kutatóintézet becslései szerint az idén 47 millió tonnával emelkedik majd a német CO2-kibocsátás. Ez azt jelenti, hogy 2021-ben 37 százalékkal kevesebb szén-dioxid jut a levegőbe az országban, mint 1990-ben.

Az ország klímacélja azonban negyven százalék volt 2020-ra, amit csak a koronavírus-járvány miatt bekövetkező gazdasági visszaesés hatására, átmenetileg tudtak teljesíteni.

Az Agora Energiewende becslései szerit a kibocsátás elsősorban a szállításban, az építőiparban és a nehéziparban ugrott meg. Németország azt tervezi, hogy 2045-re eléri a teljes karbonsemlegességet, azaz a kibocsátást különféle projektekkel teljes mértékben ellentételezni fogják. 

Neked ajánljuk
A gombák hálózatait is veszélybe sodorjuk, pedig fontos szövetségeseink A földi klíma nem egy gombnyomással újraindítható rendszer A fenntartható építészet megteremtése csak adatok kérdése? Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam