2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több embert foglalkoztat a fenntarthatóság

A szegényebb országok lakóiban nagyobb az aggodalom, de mostanra a legfejlettebb országokban élők körében is növekedésnek indult a klímával kapcsolatos tudatosság.

A Global Commons Alliance augusztusi kutatása alapján a G20-országok (ide tartozik a 19 legnagyobb gazdaság és ez Európai Unió) lakói egyre inkább hajlandóak klímatudatos életmódra, miközben jelentősen nő körükben a klímakatasztrófától való félelem – ismertette a 444.hu.

A felmérés alapján a G20-országok lakosságának 75 százaléka szerint tönkretesszük a Földet, 58 százalék rendkívül aggódik bolygónk állapota miatt. Ennek következtében

ötből négy válaszadó hajlandó lenne a környezetvédelmet a gazdasági érdekek elé helyezni.

Az elemzés szerzője, Owen Gaffney szerint jelentős a klímavédelem globális támogatottsága. „Az emberiség nem csupán alvajárás közben lépdel a klímakatasztrófa felé. Tudjuk, hogy amit csinálunk, az óriási kockázattal jár, az emberek tenni akarnak, és azt akarják, hogy a politikai vezetők is tegyenek a klímakatasztrófa ellen” – nyilatkozta a kutató.

A klímaváltozással kapcsolatos aggodalom nagyobb a szegényebb országokban. Indonéziában 86, Törökországban 83 százalék gondolja, hogy tönkretesszük a Földet, miközben ugyanerre a kérdésre az Egyesült Államokban 60, Nagy-Britanniában pedig 65 százalék felelt igennel.

Neked ajánljuk
Egy kultikus fenyőfa mesébe illő megmenekülése Oroszország is szén-dioxid-adórendszer kialakításán dolgozik Fenntartható számlacsomagot kínál a Takarékbank Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam