2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rendkívüli állapotot hirdettek Oroszországban a pusztító tüzek miatt

Szövetségi szintű reagálást igénylő, régióközi rendkívüli állapotot vezettek be az erdőtüzek miatt az oroszországi Nyizsnyij Novgorod megyében és Mordvinföldön – közölte kedden az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A lángok a Mordvinföldi Szmidovics Állami Természetvédelmi Területről átterjedtek Szarov környékére. Ebben a Nyizsnyij Novgorod megyei zárt városban működik az Oroszországi Szövetségi Nukleáris Központ – Összoroszországi Kísérleti Fizikai Kutatóintézet.

A központ sajtószolgálata közölte, hogy Szarov területén nem alakult ki tűzfészek, az erdőtűz frontja a várostól másfél kilométerre található.

A természetvédelmi területen csaknem 10 ezer hektár, az összterület közel egyharmada perzselődött fel, a közelében található Sztyekljannij községben pedig 11 ház vált a lángok martalékává.

A katasztrófavédelem szerint településeket jelenleg nem fenyeget a tűzvész.

A tüzet a természetvédelmi területen augusztus 3-án villámcsapás okozta. Egy augusztus 9-i jelentés szerint a Szarov városhoz tartozó területeken lokalizálták az erdőtűz fészkét.

Augusztus folyamán a jakutföldi tűzoltók is keményen  küzdöttek a lángokkal,  néhány hét alatt mintegy négymillió hektár erdő égett le az orosz tartományban Fotó: MTI/EPA/Emercom
Neked ajánljuk
Az emberiség felelőtlensége katasztrófák láncolatát hozhatja létre Biztonságpolitikai kockázatokat okoz a klímaváltozás Az orvvadászat ellenére nő a szibériai tigrisek száma a vadonban Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam