2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikaiak többet tesznek a környezetért, de csak kevesen tudják, mi is az a szénlábnyom

Egy amerikai kutatás szerint a felnőttek felének fogalma sincs arról, hogy mi az a szénlábnyom, de legalább tízből kilenc ember tesz valamit azért, hogy környezettudatosabban éljen.

Érdekes eredményeket adott az Airly Foods nevű, környezetbarát élelmiszer-vállalat kutatása: 10-ből 9 amerikai mindennap tesz valami olyat, amiről úgy gondolja, hogy segít vele a környezetén.

A 2002 megkérdezett ember háromnegyede egyetértett azzal, hogy a klímaváltozás egy komoly fenyegetés a jövő generációira nézve.

A megkérdezettek között a millenniumi generáció aggódott a legjobban a bolygó jövője miatt, 80 százalékuk gondolta, hogy a klímaváltozás komoly probléma, míg a Z generáció csupán 71 százaléka értett ezzel egyet. Ez érdekes eredmény, mivel más kutatások alapján éppen a fiatalabb generációk veszik igazán komolyan a fenyegetést.

A környezettudatossággal kapcsolatos tudás ugyanakkor hagy némi kívánnivalót maga után: annak ellenére, hogy tízből hét ember azt mondta, tudja, mi az a szénlábnyom, csupán a megkérdezettek fele tudta beazonosítani a pontos definíciót.

A tudás hiánya azonban nem akadályozza meg az embereket a cselekvésben: a megkérdezettek 62 százaléka gondolja például úgy, hogy az élelmiszereken tájékoztatóként rajta kellene lennie az előállítás szénlábnyomának. Ez valószínűleg segítene abban, hogy az emberek jobban megválogassák, mit esznek – jelenleg csak a megkérdezettek 23 százaléka tesz így.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam