2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén

Az ENSZ éghajlatváltozási értekezletét a tervek szerint novemberben tartják Glasgow-ban.

A világ vezetői a tervek szerint a glasgow-i csúcstalálkozón vitatják meg a 2015. évi párizsi klímacsúcson vállalt kötelezettségek teljesítését, és újabb intézkedésekről döntenek a káros klímaváltozás lassítása érdekében.

Erzsébet királynő korábban azt mondta, hogy nagy hatással van rá a fiataloknak a környezet elpusztítása elleni harcban kifejtett dinamizmusa.

Az értekezleten várhatóan részt vesz Ferenc pápa is, ha az egészségi állapota lehetővé teszi – közölte Skócia római katolikus püspöke a múlt hónapban.

II. Erzsébet brit uralkodó
Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A konferenciára eredetileg 2020 novemberében került volna sor, azonban a koronavírusra tekintettel a sorsdöntőnek szánt csúcstalálkozó megtartása egy év csúszást szenvedett. A COP 26 célja, hogy a tagállamokat a korábbinál ambiciózusabb klímavédelmi terveik elkészítésére sarkallja.

A korábban megfogalmazott nemzeti vállalások ugyanis nem elegendőek ahhoz, hogy általuk megvalósulhasson a párizsi klímaegyezményben kitűzött cél, a Föld felmelegedésének jóval 2 Celsius-fok alatt tartása.

Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet A fenntarthatóbb életmódot népszerűsítő mintaprogram indul Kaposváron A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam