2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína szerint a kétoldalú kapcsolatok romlása az USA-val a klímaügyi együttműködést is akadályozza

Vang Ji kínai külügyminiszter figyelmeztette szerdán a kínai látogatáson tartózkodó John Kerry amerikai klímaügyi különmegbízottat, hogy az egyre csak romló kétoldalú kapcsolatok árthatnak a két ország együttműködésének a klímaváltozás elleni küzdelemben – közölte a pekingi külügyminisztérium.

Kerry Tiencsin városában tartózkodik, és kínai szakemberekkel tárgyal. Videokapcsolaton keresztül beszélt Vang Jivel, aki leszögezte, hogy a klímaügyi együttműködés nem választható külön az általános kapcsolatoktól, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy tegyen ezek javításáért – olvasható a minisztérium közleményében.

Kerry az állami tévé nemzetközi csatornáján bemutatott videorészlet tanúsága szerint azt mondta: Kínának kulcsszerepe van a klímaváltozás elleni globális küzdelemben.

Kína a világon a legtöbb üvegházhatást okozó gázt engedi ki a légkörbe, a második az Egyesült Államok 

– jegyezte meg az AP hírügynökség. A két ország között a kapcsolatok a kereskedelem, a technológiatranszfer és az emberi jogok terén romlottak el, ha nem is ugyanattól az időszaktól kezdődően, és nem egyforma mértékben, de abban egyetértenek, hogy például a klímaváltozás elleni küzdelemben együtt tudnak működni. Kerry Kína előtt Japánban tárgyalt klímaügyben.

Az amerikai klímaügyi különmegbízottat Vang Ji kínai külügyminiszter a kapcsolatok javításának szükségességére figyelmeztette Fotó: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata
Neked ajánljuk
A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában Az elmúlt 120 évben harmadával csökkent a fagyos napok száma Magyarországon Százezer évesnél idősebb óriáspanda-kövületre bukkantak A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam