2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Saját szavaival köszöntötte Ferenc pápát a Greenpeace

„Nagyon vigyázzatok Földanyánkra!”: a Greenpeace Magyarország egy Földet ábrázoló hatalmas hőlégballonra rögzítette a Ferenc pápától származó idézetet, mellyel a szervezet budapesti látogatása alkalmából üdvözölte a katolikus egyházfőt.

A látványos eseménnyel a környezetvédő szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a klíma- és ökológiai válság jelenlegi, kritikus szintjén egyéni és rendszerszinten egyaránt közös összefogásra van szükség ahhoz, hogy megmentsük a Földet, annak csodálatos élővilágát és az emberiséget – fogalmazott a szervezet az akció alkalmából kiadott közleményében. A Greenpeace ezért fontosnak tartja, hogy a pápa erkölcsi-társadalmi változást sürgető üzenete minél több emberhez eljusson.

A zöld szervezet számára különös jelentőséggel bír, hogy a pápa ellátogatott hazánkba, hiszen az egyházfő „Áldott légy” című apostoli levelében, ezt követő beszédeiben és írásaiban mindenki számára közérthetően foglalja össze a földi életet, a Teremtést fenyegető veszélyeket, ennek okait és a lehetséges megoldásokat.

Azonnali változásokat sürget annak érdekében, hogy bolygónk élhető maradjon: egy mindent átfogó, ökológiai megtérést sürget, és a Földön élő valamennyi emberhez szól, vallási hovatartozástól függetlenül.

A pápa által megfogalmazottak, miszerint csak úgy lehetünk úrrá a környezeti válságon, ha az egész emberiség változtat az életfelfogásán és életvitelén, a Greenpeace-nek is meggyőződése.

A hőlégballon feleresztése
(A videó teljes képernyős módban érhető el)
Fotó: Greenpeace Magyarország/facebook.com

„A Greenpeace-nél küldetésünknek tekintjük a földi élet megmentését és a béke megteremtését, ezért Ferenc pápa erre irányuló szavai és hitvallása óriási megerősítést nyújtanak. Meggyőződésünk, hogy az egyre súlyosbodó ökológiai- és klímaválságban össze kell fogniuk a Teremtést féltő egyházaknak, a zöld civil szervezeteknek és minden embernek, hiszen közös felelősségünk a teremtett világ, bolygónk értékeinek megmentése” – nyilatkozta Rodics Katalin, a Greenpeace Magyarország biodiverzitáskampány-felelőse.

Fotó: Greenpeace Magyarország
Neked ajánljuk
A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: greenpeace.org
Vissza
Hírfolyam