2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak

Az egyszer használatos műanyag poharak miatt bekövetkező környezetterhelés csökkentése érdekében forradalmi kezdeményezés terjed a magyar vendéglátásban.

A Cup Revolution konstrukciójának lényege, hogy a rendezvényeken a vendégek nem eldobható műanyag poharat kapnak, hanem újrafelhasználható, strapabíró, mégis könnyű ivóeszközöket.

Az egyszeri pohárdíj befizetése után – ha elfogyott az ital – A használt poharakat tokenre vagy tiszta pohárra cserélik a pultnál.

Ezeket a tokeneket nemcsak az adott helyen, hanem az ország számos pontján a szerződött partnereknél is be lehet váltani új pohárra.

Már több mint 50 szórakozóhely, sportlétesítmény, strand, fesztivál csatlakozott, hogy csak a legnagyobbakat említsük, az EFOTT, a Campus Fesztivál, a Papp László Sportaréna, a Budapest Park és a Puskás Ferenc Stadion. Az UEFA EURO 2020 labdarúgó-Eb hazai mérkőzésein is ilyen poharakban adták az italt. Csak ezen az eseménysorozaton több mint 300 ezer alkalommal használtak RePoharat.

A kezdeményezésben részt vevők mindegyike nyer. A létesítményeknek nem kell a többtonnányi eldobható pohár begyűjtésével, válogatásával, elszállításával foglalkozni. A vásárlók számára kényelmes, trendi, környezettudatos megoldás, ráadásul az eldobható pohár költsége nem épül rá az italuk árára.

A legtöbbet a környezet nyer: egyetlen RePohár a statisztikák szerint 150 alkalommal használható. Ezáltal – amerikai adatok szerint – egy RePohárral 420 liter víz felesleges felhasználását és 2,8 kilogramm szilárd hulladék keletkezését akadályozhatjuk meg, 3 használatban lévő RePohár pedig egy fa kivágását teszi elkerülhetővé. Ráadásul a poharak életciklusuk végén sem szennyezik a környezetet: ledarálásuk után virágláda, komposztáló, vagy fűre helyezhető taposó készül belőlük.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam