2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld forgatagot rendeztek Dömösön

A Duna–Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezte a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye – közölték a szervezők az MTI-vel.

A családoknak egész napos programot jelentett a zöld forgatag meglátogatása: állatbemutató, zenés gyerekfoglalkozás, utazó barlang, a Duna-parton halas bemutató, íjászat, több kézműves és természetismereti foglalkozás, állatsimogató és Cincér-piac várta az érdeklődőket.

A hajóállomással szemben lévő területen ingyenesen látogatható programon a látogatók játékos formában ismerkedhettek meg a térség élővilágával, különleges természeti értékeivel.

A mozogni vágyóknak szakvezetéssel egybekötött túrát szerveztek, a gyermekeknek a Duna-partra, a nagyobbaknak a Rám-szakadékba.

A Dunakanyar látképe: Dömös és Szob a Pilis felől nézve
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az idei rendezvényhez a dömösi prépostság is csatlakozott gyerekprogrammal, valamint óránként induló tárlatvezetéssel. A prépostságot 1107-ben alapította Álmos herceg, az épület a Képes Krónika beszámolói szerint többször játszott szerepet királyaink életében. Ma a látványosan helyreállított prépostsági altemplom látogatható.

Neked ajánljuk
A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Hol a helyük a kiürült patronoknak? Másfél milliárd dollárt költ fenntartható szolgáltatásainak fejlesztésére a KPMG A tengerfenék makraméba öltött szépsége Fából készült felhőkarcoló magasodik egy svéd város fölé
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam