2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímabarát települések kerestetnek

A Klímabarát Települések Szövetsége 2021-ben is meghirdette települési önkormányzatok számára a Klímabarát Díj 2021 pályázatot.

A pályázat célja olyan, már meglévő jó gyakorlatokkal, példamutató ötletekkel, intézkedésekkel rendelkező települések díjazása, támogatása és népszerűsítése, amelyeknek fontos a környezetükben fellelhető természeti erőforrások fenntartható használata, a klímatudatosság, valamint települési gyakorlataik elősegítik a klímaváltozás megelőzését, illetőleg a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást.

A pályázatra olyan klímatudatos, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett településeket várnak, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal vagy stratégiákkal.

Tevékenységük hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, ezáltal természeti örökségeink megőrzéséhez.

A legtöbb pontot elért önkormányzatok kétnapos, intenzív klímavédelmi projektfejlesztési tréningen vehetnek részt meghívott szakértőkkel, emellett egy évre tagdíjmentességben részesülnek a Klímabarát Települések Szövetségében, illetve egy szabadtéren elhelyezhető üvegplakettel ismerik el erőfeszítéseiket.

Neked ajánljuk
A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz Egyelőre az összes ország adós a glasgow-i klímacsúcson tett ígéretének teljesítésével Klímavédelmi sikert ünnepelhet Tasmánia Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: klimabarat.hu
Vissza
Hírfolyam