2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az afganisztáni kivonulás után a klímavédelemre és a világjárványra fókuszálna Joe Biden

Az afganisztáni küldetés befejezése egyben egy új diplomácia, a katonai beavatkozás helyett „a fáradhatatlan diplomácia korszakának a kezdete” – jelentette ki Joe Biden az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakának általános vitájában, hangsúlyozva, hogy országa a jövőben a klímavédelemre és a járvány elleni fellépésre fókuszál majd.

Biden – aki elnökként első ízben mondott beszédet az ENSZ-közgyűlésben – kijelentette: azon fog dolgozni a kongresszussal együtt, hogy megkettőzzék a fejlődő országoknak az éghajlatváltozás leküzdésére nyújtott segítséget, és segítsék a Covid–19-világjárvány elleni fellépést.

„Az Egyesült Államok újabb kötelezettségvállalásokat jelent be szerdán a kevésbé fejlett országok átoltásának serkentése érdekében az általa szervezett virtuális csúcstalálkozón”

– jelezte az amerikai elnök. Biden egyben arra is ígéretet tett, hogy megkettőzi a legszegényebb országoknak az Egyesült Államok által az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez nyújtott nemzetközi segítséget, de konkrét összeget nem közölt.

Az amerikai elnök hangsúlyozta: körvonalazni fogja, hogyan kíván az Egyesült Államok együttműködni a partnereivel és a szövetségeseivel, hogy mindenki számára jobb jövőt teremtsenek.

Joe Biden amerikai elnök az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakán 
Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Neked ajánljuk
A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam