2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az afganisztáni kivonulás után a klímavédelemre és a világjárványra fókuszálna Joe Biden

Az afganisztáni küldetés befejezése egyben egy új diplomácia, a katonai beavatkozás helyett „a fáradhatatlan diplomácia korszakának a kezdete” – jelentette ki Joe Biden az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakának általános vitájában, hangsúlyozva, hogy országa a jövőben a klímavédelemre és a járvány elleni fellépésre fókuszál majd.

Biden – aki elnökként első ízben mondott beszédet az ENSZ-közgyűlésben – kijelentette: azon fog dolgozni a kongresszussal együtt, hogy megkettőzzék a fejlődő országoknak az éghajlatváltozás leküzdésére nyújtott segítséget, és segítsék a Covid–19-világjárvány elleni fellépést.

„Az Egyesült Államok újabb kötelezettségvállalásokat jelent be szerdán a kevésbé fejlett országok átoltásának serkentése érdekében az általa szervezett virtuális csúcstalálkozón”

– jelezte az amerikai elnök. Biden egyben arra is ígéretet tett, hogy megkettőzi a legszegényebb országoknak az Egyesült Államok által az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez nyújtott nemzetközi segítséget, de konkrét összeget nem közölt.

Az amerikai elnök hangsúlyozta: körvonalazni fogja, hogyan kíván az Egyesült Államok együttműködni a partnereivel és a szövetségeseivel, hogy mindenki számára jobb jövőt teremtsenek.

Joe Biden amerikai elnök az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakán 
Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Neked ajánljuk
Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt Klímasemlegességet ígér, de bizonytalan eszközökre alapoz Szaúd-Arábia A levegőtisztító pad és a levegőszennyezésből készülő tinta is bemutatkozik a fenntarthatósági expón Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam