2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Üres fecsegésnek tartja az eddigi klímaígéreteket Greta Thunberg

„Bla-bla-bla” – jellemezte sommásan a világ vezetőinek a klímaválság visszaszorítására tett, megítélése szerint üres ígéreteit Greta Thunberg a Youth4Climate csúcstalálkozón tartott beszédében.

Az aktivista szerint nagyon sok szép szavunk van már a témával kapcsolatban, de a tudomány nem hazudik, a szén-dioxid-kibocsátás továbbra is nő – számolt be a The Guardian nyomán a hvg.hu.

Állítsd helyre, bla-bla-bla, zöldgazdaság, bla-bla-bla. Nettó zéró 2050-re, bla-bla-bla, ez minden, amit hallunk az úgynevezett vezetőinktől.

Szavak, amelyek jól hangzanak, de egyáltalán nem vezetnek tettekhez, a reményeink és az ambícióink pedig belefulladnak az üres ígéreteikbe

– fogalmazott az aktivista. Thunberg szerint természetesen szükség van konstruktív párbeszédre, ugyanakkor az elmúlt harmincévnyi blabla sehová nem vezetett. Úgy véli, lehetséges fordítani a jelenlegi helyzeten, de ehhez azonnali, drasztikus kibácsátáscsökkentésre lenne szükség – ugyanakkor a szándékos cselekvéshiány a jelenlegi és az eljövendő generációk elárulása.

Neked ajánljuk
Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt Zöld ügyekben indít online párbeszédet a kormány A levegőtisztító pad és a levegőszennyezésből készülő tinta is bemutatkozik a fenntarthatósági expón Hol a helyük a kiürült patronoknak? A tengerfenék makraméba öltött szépsége
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam