2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Üdvözölte a fiatal klímaaktivisták elkötelezettségét Ferenc pápa

A katolikus egyházfő videóüzenetben köszönte meg a Youth4Climate klímavédelmi találkozón részt vevőknek, hogy kihívás elé állították a felnőtteket.

„Szeretnék köszönetet mondani az álmaitokért, a jó projektjeitekért, és a tényért, hogy éppúgy törődtök az emberi kapcsolatokkal, mint ahogy a környezettel” – üzente az Euronews szerint Ferenc pápa.

A pápa megköszönte a fiatal generációk hozzájárulását az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez, illetve hangsúlyozta, hogy a fiatalok a jelenben nyújtott hozzájárulásukkal segítenek formálni a jövő világát.

Ferenc pápa a klímaaktivistákkal együtt aggódik a környezetért, és szerinte is konkrét cselekvésre van szükség.

A rendezvényen részt vevő fiatalok ajánlást fognak küldeni az ENSZ novemberi klímaváltozási konferenciájára.

Ferenc még 2015-ben egy hosszú enciklikát adott ki a környezetvédelemről, melyben a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos visszaszorítását támogatja a globális felmelegedés megfékezése érdekében. Ez a dokumentum jelentős hatással volt arra, hogy még ugyanabban az évben az ENSZ klímaváltozási konferenciáját követően aláírták a párizsi megállapodást.

Ferenc pápa a pozsonyi Szent Márton-székesegyház előtt
Fotó: MTI/AP/Petr David Josek
Neked ajánljuk
A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz Egyelőre az összes ország adós a glasgow-i klímacsúcson tett ígéretének teljesítésével Klímavédelmi sikert ünnepelhet Tasmánia A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam