2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már elérhető az NHP Zöld Otthon Lakáshitel a Gránit Banknál

A hitelt bármely ingatlannal kapcsolatos finanszírozási célra igényelni lehet, azaz vásárlásra, építésre, illetve telekvásárlásra egyaránt nyújtja a bank, a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott 2,5 százalékos kamatmaximumnál is kedvezőbb kondíciókkal: a futamidő végéig fix 1,99 százalékos kamattal, folyósítási díj nélkül.

A hitel építési telek vásárlására és az új lakáshoz kapcsolódó gépkocsi- és egyéb tároló új lakással egyidejű építésére is igényelhető, ha az új lakás megfelel az elvárt energiahatékonysági elvárásoknak – számolt be róla a Napi.hu.

Az NHP Zöld Otthon lakáshitelhez hozzákapcsolható a többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele, amelyet a Zöld Otthon Program keretében kamatmentesen vehetnek fel a családok. Ez három vagy több gyereknél maximum 15 millió, két gyereknél 10 millió forintnyi kamatmentes hitelt jelent.

„Az NHP Zöld Otthon Program keretében igényelhető kedvezményes hitel iránt rendkívül erős érdeklődést tapasztalt a Gránit Bank, az előzetes tájékoztatásra létrehozott NHP Zöld Otthon Program oldalon néhány nap alatt rengetegen regisztráltak, így jelentős összegű hitelkihelyezésre számítunk”

– mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank ügyvezető igazgatója, a lakossági üzletág vezetője.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a kihelyezhető hitel összege nagyban függ attól, mekkora lesz a finanszírozható – minimum BB energiabesorolású és maximum 90 kWh/m2/év primer energiafelhasználású – lakások aránya a piacon elérhető ingatlanokon belül.

Neked ajánljuk
Ha zöldebb épületekre vágyunk, meg kellene barátkoznunk a régi épületekkel Vertikális erdőbe költözhetnek a rászoruló fiatalok épül Eindhovenben Fából készült felhőkarcoló magasodik egy svéd város fölé Hol a helyük a kiürült patronoknak? A tengerfenék makraméba öltött szépsége
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam