2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ambiciózus elképzelésekkel készül a klímacsúcsra Boris Johnson

A brit miniszterelnök kijelentette, hogy 2035-re Nagy-Britannia kizárólag karbonsemleges forrásokból fog energiát előállítani.

Johnson egy interjúban megemlítette, a tengeri szélerőművek területén Nagy-Britannia világelsővé vált, emellett komoly potenciálok rejlenek más megújuló energiaforrásokban, valamint a szén-dioxid-leválasztásban és -tárolásban, ezért 2035-re a szigetország már áttérhet a tiszta energiaforrások kizárólagos használatára – ismertette az Euronews nyomán a Portfolio.

„Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Királyság nem függ majd a tengerentúlról származó szénhidrogénektől, a szénhidrogénárak minden szeszélyével, valamint az emberek zsebét és a fogyasztókat fenyegető kockázatokkal együtt”

– jelentette ki a brit kormányfő. A The Times korábban azt írta, Johnson hamarosan elkötelezi a kormányzó Konzervatív Pártot, hogy növeljék a befektetéseket a megújulók és az atomenergia területén, mivel Nagy-Britannia válsággal néz szembe az emelkedő üzemanyagárak miatt.

Johnson nyilatkozata azért is fontos, mert az Egyesült Királyság lesz a házigazdája az ENSZ klímaváltozásról szóló konferenciájának (COP26), melyet Glasgow-ban rendeznek meg október 31. és november 12. között.

Boris Johnson brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezére pártjának manchesteri kongresszusán
Fotó: MTI/EPA/Neil Hall 
Neked ajánljuk
Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Az amerikai elnök szerint a jelentősebb gazdaságoknak gyorsítaniuk kell az éghajlatváltozás elleni erőfeszítéseket Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam