2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A pápa nem tud részt venni a klímacsúcson, de mindenkit cselekvésre buzdít

A 84 éves egyházfő egészségügyi okokból  a korábbi tervekkel ellentétben valószínűleg mégsem vesz részt a glasgow-i klímacsúcson, ugyanakkor a világ döntéshozóit hathatós együttműködésre buzdította.

A pápa Rómában, a COP26 egyik előkészítő találkozóján arra szólította fel a világ döntéshozóit, hogy lépjenek túl a pártpolitika „szűk korlátain”, és jussanak gyors konszenzusra az éghajlatváltozás elleni küzdelem kérdésében – írta meg az Independent alapján a Greendex.

Az egyházfő beszédében reményének adott hangot, hogy a döntéshozók munkáját megvilágítja majd a felelősség és a szolidaritás elve, mert ezzel tartozunk a fiataloknak és a jövő generációinak.

Mindenkinek szerepet kell vállalnia abban, hogy válaszolni tudjunk (az éghajlatváltozás jelentette) kihívásra. Ebben a politikai és kormányzati vezetők különösen fontosak, sőt döntő fontosságúak

– mondta az egyházfő. Ferenc pápa aláhúzta: az emberiség „közös otthonáról” való gondoskodás nemcsak a helytelen gyakorlatok elvetéséről és a szankciókról kell hogy szóljon, hanem mindenekelőtt új utak kereséséről és új megoldások ösztönzéséről, melyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a COP26 sikerrel záruljon.

Ferenc pápa a hagyományos vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságot mondja vatikáni lakosztályának ablakából
Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia
Neked ajánljuk
Üdvözölte a fiatal klímaaktivisták elkötelezettségét Ferenc pápa A klímakonferenciához közeledve biztatnak érdemi cselekvésre a világ vallási vezetői A fejlett országok még mindig adósak a szolidaritással Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam