2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dél-Korea az erőfeszítései fokozásával készül a Glasgow-i Klímacsúcsra

Dél-Korea eddigi célja az volt, hogy 2030-ig a 2018-as szintekhez képest 26,3%-kal csökkentse emisszióját. Ezt a célszámot most 40%-ra emelte az ország.

A dél-koreai Energiaügyi Minisztérium módosított javaslatát még jóvá kell hagynia a kabinetnek is. A kormány közleményében jelezte, hogy a 40%-os csökkenést rendkívül nehéz lesz elérni, komoly kihívást okoz, de a javaslat tükrözi a kormány eltökéltségét – írta meg a Kitekintő.

Amennyiben megszavazzák, az ország szén-dioxid-kibocsátásának 2030-ra 436,6 millió tonna szén-dioxid-egyenértékre kell csökkennie a 2018-as 727,6 tonnáról.

Az ING jelentése szerint Dél-Koreában az összes energiafelhasználás 7%-át a vízi utazás és szállítás teszi ki. Ahhoz, hogy a közlekedési szektor 2050-re elérje a nettó nulla kibocsátást, a kormánynak 400 milliárd dollárt kellene elköltenie fejlesztésekre.

Az október 31. és november 12. között Glasgow-ban megtartandó klímaügyi konferencia célja, hogy segítsen felgyorsítani a párizsi klímamegállapodásban meghatározott célok elérését, mely iránt egyes országok, mint Dél-Korea is, elkötelezettek. Ugyanakkor Kína a napokban jelentette be, hogy 70 szénbányában engedélyezi a kitermelés fokozását a világszerte kibontakozó szénhiány enyhítése érdekében.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét A fásítás nem csodaszer Mekkora gazdasági lemondással járna a hatékonyabb klímavédelem? A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: kitekinto.hu
Vissza
Hírfolyam