2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országos előadás-sorozat indult a zöld ügyekről szóló konzultációhoz kapcsolódóan

Az előadás-sorozat első állomása a győri Széchenyi István Egyetemen volt.

Az országjárás részeként a következő időszakban valamennyi vidéki, majd fővárosi egyetemen ismertetik a konzultációt, hogy hangsúlyosan be tudják vonni a véleménynyilvánításba az egyetemistákat – mondta el Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. Hozzátette: Magyarország célja az, hogy 2050-re klímasemleges legyen.  

Steiner Attila kiemelte, hogy Magyarország a károsanyag-kibocsátás terén az Európai Unió első tíz legjobban teljesítő országa között van, 1990 óta 32 százalékkal csökkent idehaza a károsanyag-kibocsátás mennyisége. A 2050-re kitűzött cél elérése előtt még hosszú az út, de nincs miért szégyenkeznünk, hiszen több tagállamban például nőtt a kibocsátás a mai adatok szerint – mint fogalmazott,

„már zöld úton járunk, és ezen az úton szeretnénk a jövőben is járni”.

Az egyetemeken tartott országos előadás-sorozat részeként a Zöld Követ Egyesület az aulák standjainál segít az online kérdőív kitöltésében és egyéb szakmai kérdésekben.

Az első előadásnak helyet adó Széchenyi Egyetem Menedzsment Campusa
Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

A kérdőívet november végéig lehet kitölteni a zold.kormany.hu oldalon.
A kérdőívben 12 kérdés szerepel, amelyek a megújuló energiák, az elektromos közlekedés, a hulladékok és az egyszer használatos műanyagok kérdéskörét járja végig. Megjelenik benne továbbá a szemléletformálás és az illegális szemeteléssel kapcsolatos esetleges szankciók témaköre is – mondta.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos konzultációval szeretnék felmérni, hogy a kormány által kijelölt irányoknak milyen a társadalmi támogatottságuk.

Neked ajánljuk
A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz Egyelőre az összes ország adós a glasgow-i klímacsúcson tett ígéretének teljesítésével Klímavédelmi sikert ünnepelhet Tasmánia Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam