2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Három magyar megye fejlesztése valósul meg az Igazságos Átmenet Alapból

Az államtitkár ismertette: az Európai Unió által létrehozott alap célja, hogy támogassa azon régiókat, amelyek a környezet- és klímabarát átállás folyamatában gazdasági, foglalkoztatási szempontból a leginkább sérülékenynek tekinthetők – mondta el Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára Miskolcon.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye is részesül az Igazságos Átmenet Alapból, a megye 37 milliárd forintot kap – jelezte sajtótájékoztatóján az államtitkár.

Az összesen 103 milliárd forint összegű támogatásból Borsod-Abaúj-Zemplén mellett Heves és Baranya részesül:

a forrás egyebek közt munkahelyteremtésre és -megtartásra, zöldgazdasági diverzifikációra, a lakossági széntüzelés környezetkímélő átalakítására, a bányaterületek alternatív utóhasznosítására, zöld közösségi közlekedésfejlesztésre is fordítható.

Steiner Attila tájékoztatása szerint a kormány számára fontos a klímavédelem, ezért is fordít több pénzt a tárca erre a területre. Mindemellett arra is törekednek, hogy – mint az államtitkár fogalmazott – az energiaárak ne „szálljanak el”.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára beszédet mond az ösküi napelempark ünnepélyes átadásán
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam