2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök

Emmanuel Macron egy öt évre szóló újraiparosítási programot jelentett be, amelynek középpontjában a nukleáris energia fejlesztése, valamint Franciaország nagy, innovatív nemzetté tétele áll.

Macron szerint Franciaországnak vissza kell találnia „az innováció-termelés-export” ciklushoz, amelyből képesnek kell lennie finanszírozni és fenntarthatóvá tenni a szociális modelljét.

A Franciaország 2030 elnevezésű program legfontosabb elemei közé tartozik a nukleáris energia, amely nem jár üvegházhatású gázok kibocsátásával. „Az első számú cél kis méretű, innovatív, jobb hulladékfeldolgozással járó atomerőművek építése 2030-ig Franciaországban” – jelezte Macron. A projektre egymilliárd eurót szán az állam, miközben két elektrolízissel előállított hidrogént termelő üzem megépítésével Franciaország a zöldhidrogén terén is vezető szerepre törekedne.

Az elnök szerint „hatalmas beruházás szükséges az ipar dekarbonizációjának elősegítésére”.

Megemlítette az acél-, a cement- és a vegyi ipart, ahol zöldhidrogénnel kell helyettesíteni a fosszilis energiákat, valamint a teherautók, a buszok, a vonatok és a repülőgépek üzemanyag-ellátását.

Azt is elmondta, hogy Franciaország célja az, hogy 2030-ban évi 2 millió elektromos és hibrid járművet gyártson.

Neked ajánljuk
Spanyolországban és Franciaországban is felszökött a hőmérséklet A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam