2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A digitalizáció teheti zöldebbé a jövő városait?

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? – egyebek mellett erre a kérdésre keresik a választ az október 18–19 között Bécsben megrendezésre kerülő Digital Days konferencián.

A digitalizáció és a fenntarthatóság kölcsönhatásai, a digitális technológiákban rejlő lehetőségek, illetve lehetséges szerepük a klímacélok elérésében – ezek a fő témái a Digital Days konferenciának, amelyet „Zseniálisan digitális: a fenntartható Bécs” mottóval rendeznek meg.

A kétnapos rendezvényen politikai, közigazgatási, gazdasági és tudományos szakemberek a közönséggel közösen járják körbe a digitalizáció és a fenntarthatóság összekapcsolásának lehetőségeit. Elisabeth Oberzaucher, a Bécsi Egyetem viselkedésbiológusa nyitóbeszédében például arra keresi majd a választ,

miként lehet úgy kialakítani az okosvárosokat, hogy azzal egyidejűleg azok minden lakójánál ösztönözzék a fenntarthatóságra való törekvést.

A konferencia résztvevői arra is választ keresnek, melyek azok a területek, ahol a digitális technológiák támogatják a városok közötti tapasztalatcserét és az egymástól tanulást, és hol van az a pont, ahol már akadályozzák? 

A 2021. október 18–19. között az Erste Campuson és online megtartott konferenciának két angol nyelvű nemzetközi panelje is lesz, amelyen Bécs mellett Krakkó, Zágráb, Ljubljana, Szófia, Prága, Berlin, Amszterdam és a Svájci Smart City Szövetség képviselői is részt vesznek.

További információ: didays.digitalcity.wien

Neked ajánljuk
Nyílt levélben szorgalmazzák az álhírek elleni hatékonyabb fellépést Mi a tétje a Glasgow-ban zajló tárgyalásoknak? A fenntarthatóbb városok előnyei már számokkal is kifejezhetők Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: prim.hu
Vissza
Hírfolyam