2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már nem csak a hurrikánok, a hőhullámok is nevet kapnak

A klímaváltozástól különösen erősen sújtott Sevillában úgy döntöttek, 2022-től úgy kezelik a hőhullámokat, ahogy a hurrikánokat szokás.

Az Andalúziai tartomány a jövőben osztályozza és nevekkel látja el az extrém meleg időszakokat – számolt be róla a 444.hu.

Abban bíznak, hogy így többen értesülhetnek a természeti katasztrófáknál kevésbé látványos hőhullámokról, és könnyebb lesz aktivizálni az embereket a témában.

Sevillában különösen égető a probléma: idén augusztusban például 47,3 fokot is mértek. A példátlan forróságot egy dél-európai és észak-afrikai hőhullám okozta, ami Olaszországban is 49 fokos rekordmeleget eredményezett.

A MET Office, az Egyesült Királyság meteorológiai szolgálata idén júniusban vezetett be egy új, kifejezetten a hőhullámokra létrehozott figyelmeztető rendszert. Az új intézkedések indokolt körültekintésre vallanak: a hőhullámok ugyanis jelentős egészségügyi kockázatokat rejtenek.

Neked ajánljuk
Extrém erős UV-sugárzás perzseli Bolívia hegyvidéki területeit Von der Leyen: a világ kormányainak teljesíteniük kell a párizsi klímamegállapodásban vállalt kötelezettségeiket A Nagy-korallzátony legalább 80 százalékát érintette legalább egyszer súlyosan a kifehéredés Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam