2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már nem csak a hurrikánok, a hőhullámok is nevet kapnak

A klímaváltozástól különösen erősen sújtott Sevillában úgy döntöttek, 2022-től úgy kezelik a hőhullámokat, ahogy a hurrikánokat szokás.

Az Andalúziai tartomány a jövőben osztályozza és nevekkel látja el az extrém meleg időszakokat – számolt be róla a 444.hu.

Abban bíznak, hogy így többen értesülhetnek a természeti katasztrófáknál kevésbé látványos hőhullámokról, és könnyebb lesz aktivizálni az embereket a témában.

Sevillában különösen égető a probléma: idén augusztusban például 47,3 fokot is mértek. A példátlan forróságot egy dél-európai és észak-afrikai hőhullám okozta, ami Olaszországban is 49 fokos rekordmeleget eredményezett.

A MET Office, az Egyesült Királyság meteorológiai szolgálata idén júniusban vezetett be egy új, kifejezetten a hőhullámokra létrehozott figyelmeztető rendszert. Az új intézkedések indokolt körültekintésre vallanak: a hőhullámok ugyanis jelentős egészségügyi kockázatokat rejtenek.

Neked ajánljuk
Spanyolországban és Franciaországban is felszökött a hőmérséklet Spanyolországban és Franciaországban is felszökött a hőmérséklet Aggasztóan magas hőmérséklet és erdőtüzek Spanyolországban Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam