2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldebb, méltányosabb, digitálisabb és ellenállóbb Európa a cél

Az Európai Bizottság 2022-ben azon dolgozik majd, hogy az Európai Unió a világjárványból megerősödve álljon talpra, megragadva a zöld és digitális átállás kínálta lehetőségeket. 

Az Európai Bizottság azon fog fáradozni 2022-ben, hogy Európa környezetkímélőbb, méltányosabb, digitalizáltabb és ellenállóképesebb kontinenssé váljon a koronavírus-világjárvány utáni időszakban – közölte Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja kedden, a brüsszeli testület jövő évi munkaprogramjának bemutatásakor.

Sefcovic elmondta, a munkaprogram egyrészről tükrözi a világjárvány által okozott, példa nélküli válsághelyzet tanulságait, másrészről különös figyelmet fordít a fiatal generációra, összhangban azzal a bizottsági javaslattal, hogy 2022 legyen az ifjúság európai éve.

Célja, hogy Európa 2050-re a világ első klímasemleges kontinensévé váljon.

Ennek érdekében olyan lépéseket tesz a kibocsátásmentes mobilitás irányába, mint például a nehézgépjárművek szén-dioxid-kibocsátási előírásainak felülvizsgálata és a víz- és levegőminőség javítását célzó szennyezőanyag-mentességi cselekvési terv nyomon követése.

A digitális átállás tekintetében egyebek mellett meg kívánja teremteni a jogszabályi keretét annak, hogy egy olyan uniós, világűrbe telepített biztonságos globális kommunikációs rendszer kiépítése kezdődhessen meg, amely uniós szinten további széles sávú kapcsolatot és biztonságos független kommunikációt biztosít a tagállamok számára. Emellett kiemelt cél a digitális készségek iskolai fejlesztése is.

Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat 2035 után nem lehet majd új, belső égésű motorral hajtott autót eladni az EU-ban Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam