2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az extrém hőség miatt halt meg egy túrázó család augusztusban Kaliforniában

A klímaváltozás az egyének szintjén is alkalmazkodást kíván meg. Az extrém hőség gyakoribbá válásával a szabadban végzett munka és sportolás idején is sokkal nagyobb tudatosságra van szükség – fájdalmasan mutatta ezt meg egy amerikai család tragédiája.

45 éves John Gerrish, felesége, a 30 éves Ellen Chung, egyéves kislányuk, Miju és kutyájuk halálát a csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentés szerint feltehetően dehidratáció és a rendkívüli meleg okozta – írta a The Guardian online kiadása.

A család a Mariposa megyei seriff hivatala szerint augusztus 15-én indult kirándulni a Hites Cove-túraútvonalon. Aznap nagyon meleg volt, 42,8 Celsius-fokot mértek, és a 12 kilométeres úton alig volt olyan rész, ahol árnyékba húzódhattak volna.

A vizsgálat elhúzódásával kapcsolatban a seriff megjegyezte, hogy a hőség okozta halálesetek kiderítése nagyon nehéz.

A testeket egymáshoz közel fedezték fel, a család a túra nagy részét már megtette. A kocsijuk alig két kilométerre lehetett, az erdőbe vezető út kapujánál.
A magukkal vitt 2,5 literes vizespalack kifogyott, és nem volt náluk több folyadék. Az ösvényen nem volt térerő, így a mobiltelefon nem működött.

A helyszínre érkező hatóságok először nem tudták megállapítani, mi történt, és egy ideig bűntényként foglalkoztak az esettel. Az ügyön több mint 30 helyi és szövetségi ügynök dolgozott, végül egyértelműen arra jutottak, hogy a hőség okozta a család halálát.

Neked ajánljuk
Von der Leyen: a világ kormányainak teljesíteniük kell a párizsi klímamegállapodásban vállalt kötelezettségeiket Boris Johnson szerint sorsfordító eredményt ért el a klímacsúcs Rosszul hat az agyi tevékenységre a légszennyezettség Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam