2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ferenc pápa rádióüzenetben szólt a világ vezetőihez

A katolikus egyházfő szerint a koronavírus és a klímaváltozás is felfedte a társadalom sérülékenységét, a krízist pedig radikális döntésekkel lehetne megoldani.

„Visszavonulhatunk az elszigeteltségbe, protekcionizmusba és kizsákmányolásba – vagy tekinthetünk erre valódi lehetőségként, hogy változhassunk” – fogalmazott Ferenc pápa. A pápa üzenete a BBC oldalán hallgatható meg teljes terjedelmében.

A szentatya felhívta a figyelmet a világért érzett közös felelősség megújításának fontosságára, és arra, hogy

„mindenki – lakhelytől függetlenül – megteheti a magáét annak érdekében, hogy reagáljunk az éghajlatváltozás fenyegetésére és a közös otthonunk állapotának romlására”.

A világ vezetői jövő héten ülnek össze az ENSZ klímakonferenciáján Glasgow-ban, hogy a közösség országai megállapodjanak, miként fokozzák azokat az intézkedéseket, amelyek a párizsi klímacélok eléréséhez szükségesek.

A pápa nem vesz részt a csúcstalálkozón, de később találkozik Joe Bidennel a Vatikánban.

Fotó: MTI/EPA/Vatikáni Média
Neked ajánljuk
A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam