2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem lesz jelen a közelgő klímacsúcson Erzsébet királynő

A 95 esztendős brit uralkodó gyengélkedése miatt a tervekkel ellentétben nem utazik el az október 31. és november 12. között, Glasgow-ban megrendezésre kerülő nemzetközi klímacsúcsra.

A királynő korábban is egy program lemondására kényszerült, és – miután orvosai továbbra is azt tanácsolják, hogy pihenjen – jelenleg könnyített munkarendben dolgozik a windsori kastélyban.

A Buckingham-palota szóvivője szerint a királynő csalódottan vette tudomásul, hogy nem vehet részt a fogadáson, de rögzített videóüzenetben köszönti majd az egybegyűlt küldötteket.

A királynőt erősen foglalkoztatja a klímavédelem ügye, nemrégiben például határozott kritikát fogalmazott meg azokkal a politikai vezetőkkel kapcsolatban, akik csak beszélnek róla, hogy mit kellene tenni egy jobb világ megteremtéséért.

Ferenc pápa szintén egészségügyi okokból kénytelen távol maradni a tanácskozástól, de október elején Rómában, a COP26 egyik előkészítő találkozóján arra szólította fel a világ döntéshozóit, hogy lépjenek túl a pártpolitika „szűk korlátain”, és jussanak gyors konszenzusra az éghajlatváltozás elleni küzdelem kérdésében.

II. Erzsébet brit uralkodó a skót parlament új ülésszakának megnyitóján 
Fotó: MTI/AP/PA/Pool/Jane Barlow
Neked ajánljuk
A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam