2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Brazília ambiciózusabb klímacélokat jelent be

A brazil kormány a glasgow-i klímacsúcs alkalmából a szén-dioxid-kibocsátás radikálisabb csökkentésére és az illegális erdőirtás elleni hatékonyabb küzdelemre tett vállalást.

Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az eddig ígért 43 százalék helyett 50 százalékkal akarják csökkenteni 2030-ra, és 2060 helyett már 2050-re el akarják érni a karbonsemlegességet. A kibocsátási vállalások referenciaéve 2005.

A hivatalos bejelentést erről a Glasgow-ban hétfőn elkezdődött klímakonferencián fogják megtenni – közölte Joaquim Leite környezetvédelmi miniszter brazíliavárosi sajtóértekezletén, amit élőben közvetítettek a glasgow-i brazil pavilonban. Leite november 7-én érkezik a skóciai városba.

A miniszter bejelentése szerint az illegális erdőirtást 2030 helyett már 2028-ra fel akarják számolni.

Jair Bolsonaro brazil elnöknek egy felvett beszédét játszották le hétfőn a glasgow-i brazil pavilonban, és ő azt mondta ebben: Brazília része annak a megoldásnak, amelyet a klímaváltozás jelentette globális kihívásra kell adnia az emberiségnek.
„Azok az eredmények, amelyeket 2020-ig elértünk, bizonyítják, hogy többre is képesek vagyunk” – tette hozzá.

Drónnal készített felvétel az erdőtűzről, amely 2020 augusztusában pusztított az Amazonas-medence brazil területein
Fotó: MTI/EPA/EFE/Rogerio Florentino
Neked ajánljuk
Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam