2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Palau elnöke a klímacsúcs résztvevőinek: „Ennyi erővel le is bombázhatnátok bennünket”

Egyszerre kritizálta az egybegyűlteket és kérte mielőbbi segítségüket az ENSZ glasgow-i klímacsúcsán Surangel Whipps Jr., a csendes-óceáni Palau szigetország elnöke.

Whipps, hangsúlyozta: a szigetországok, köztük Palau, követelik, hogy a nagyhatalmak növeljék az évi 100 milliárd dolláros klímaügyi vállalásaikat, mert

a Világbank számításai szerint 4 trillió dollárra van szükség az éghajlatváltozás megfékezéséhez, a mostani hozzájárulásuk így nem elegendő. 

„Saját bőrünkön érezzük a perzselő nap elviselhetetlen hőségét, hogy a felmelegedő tenger eláraszt minket, a szelek minden irányba fújnak, erőforrásaink a szemünk láttára válnak semmissé. A jövőnket elrabolják tőlünk. Őszintén szólva, nincs méltósága a lassú és fájdalmas halálnak – ennyi erővel le is bombázhatnátok a szigeteinket, ahelyett, hogy szenvedni hagytok bennünket, és tanúi lehetünk a lassú és fájdalmas pusztulásunknak.” Az egyetlen reményünk az önök által dobott mentőöv. Most kell cselekedniük, együtt kell cselekednünk – zárta beszédét Whipps.

Fotó: LuxTonnerre/Wikimedia Commons/cc by
Neked ajánljuk
Több mint 80 ország írta alá a metánkibocsátás csökkentésére vonatkozó globális célkitűzést A fejlett országok tovább tologatják a felelősséget? Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam