2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldbe borul a budai belváros

A Széna téren, az elbontott Volánbusz-pályaudvar helyén és környezetében olyan köztér létrehozása a cél, amely jelentős mértékben növeli a zöldfelület, de továbbra is jól átjárható marad a gyalogosan közlekedők részére.

A megújuló Széna térre a jövőben annyi zöldfelületet telepítenek, amennyit csak lehet: új fákat ültetnek számos cserjével együtt annak érdekében, hogy Buda belvárosa egy igazi zöldparkkal gazdagodhasson. 

A megújuló Széna tér az alkalmazkodás jegyében olyan közpark lesz, ahol nyugodtan hűsölhetünk majd a fák árnyékában, de egy-egy installáció vagy alkotás mellett is elmerenghetünk.

A területen ugyanis egy emlékpark is létesül, ahol a helyszín történelmi jelentőségét több különböző tájépítészeti elem és művészeti alkotás idézi fel. Helyet kap a téren három kronoszkóp, megépül az „Emlékek útvesztője” installáció, mely a burkolati felületben elhelyezett versidézetekkel segíti a történelmi események felidézését.

„Az egykori városfal szintén burkolatban elhelyezett installációként jelenik majd meg. Egy közeli tűzfalon pedig terveink szerint egy nagy felületű művészeti alkotás idézi majd meg az ’56-os események emlékeit őrzők személyes gondolatait interaktív formában. A koncepció szerint az ’56-os eseményeknek vízjátékkal is emléket állítunk majd” – idézi Őrsi Gergely, a II. kerület polgármesterének Facebook-posztját a We Love Budapest.

A Széna tér a II. kerület kivitelezésében, a főváros biztosította forrásból újulhat meg Fotó: II. kerület
Neked ajánljuk
A Planet Budapest fenntarthatósági expó megfelel majd a Zöld rendezvény minősítési feltételrendszernek Lehet, hogy Erzsébetvárosban lesz az első „szuperblokk” Budapesten? Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár Az európai bicikligyártás fontos központja lesz Temesvár
Tovább a forrásra: welovebudapest.com
Vissza
Hírfolyam