2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldbe borul a budai belváros

A Széna téren, az elbontott Volánbusz-pályaudvar helyén és környezetében olyan köztér létrehozása a cél, amely jelentős mértékben növeli a zöldfelület, de továbbra is jól átjárható marad a gyalogosan közlekedők részére.

A megújuló Széna térre a jövőben annyi zöldfelületet telepítenek, amennyit csak lehet: új fákat ültetnek számos cserjével együtt annak érdekében, hogy Buda belvárosa egy igazi zöldparkkal gazdagodhasson. 

A megújuló Széna tér az alkalmazkodás jegyében olyan közpark lesz, ahol nyugodtan hűsölhetünk majd a fák árnyékában, de egy-egy installáció vagy alkotás mellett is elmerenghetünk.

A területen ugyanis egy emlékpark is létesül, ahol a helyszín történelmi jelentőségét több különböző tájépítészeti elem és művészeti alkotás idézi fel. Helyet kap a téren három kronoszkóp, megépül az „Emlékek útvesztője” installáció, mely a burkolati felületben elhelyezett versidézetekkel segíti a történelmi események felidézését.

„Az egykori városfal szintén burkolatban elhelyezett installációként jelenik majd meg. Egy közeli tűzfalon pedig terveink szerint egy nagy felületű művészeti alkotás idézi majd meg az ’56-os események emlékeit őrzők személyes gondolatait interaktív formában. A koncepció szerint az ’56-os eseményeknek vízjátékkal is emléket állítunk majd” – idézi Őrsi Gergely, a II. kerület polgármesterének Facebook-posztját a We Love Budapest.

A Széna tér a II. kerület kivitelezésében, a főváros biztosította forrásból újulhat meg Fotó: II. kerület
Neked ajánljuk
Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése Sok rómainak elege van a rollerekből és a szemétből Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: welovebudapest.com
Vissza
Hírfolyam