2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozásról a Tudomány Ünnepén

Mire lehet elég a párizsi megállapodás? Elkerülhető-e a globális klímakatasztrófa? És mit érzünk meg ebből mi itt, a Kárpát-medencében a következő évtizedekben? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Bartholy Judit klímakutató előadásából, amelyre a Magyar Tudományos Akadémián éppen a glasgow-i klímacsúcs idején került sor.

Idén augusztusban jelent meg az ENSZ alá tartozó Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) legújabb jelentése, amely alapján egyértelmű az emberiség felelőssége változó éghajlatunkkal kapcsolatban. A jelentés részletes következtetéseit és a legrosszabb elkerülése érdekében szükséges lépéseket a Tudomány Ünnepén elhangzott előadásból ismerhetjük meg:

Forrás: MTA 1825/youtube.com
Neked ajánljuk
Az ausztrál hírszerzők már negyven éve figyelmeztettek a klímaváltozás veszélyeire Európa a fenntarthatóság éllovasa A szőlőtermesztés fajtahasználata a klímaváltozás közepette Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: mta.hu
Vissza
Hírfolyam