2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozásról a Tudomány Ünnepén

Mire lehet elég a párizsi megállapodás? Elkerülhető-e a globális klímakatasztrófa? És mit érzünk meg ebből mi itt, a Kárpát-medencében a következő évtizedekben? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Bartholy Judit klímakutató előadásából, amelyre a Magyar Tudományos Akadémián éppen a glasgow-i klímacsúcs idején került sor.

Idén augusztusban jelent meg az ENSZ alá tartozó Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) legújabb jelentése, amely alapján egyértelmű az emberiség felelőssége változó éghajlatunkkal kapcsolatban. A jelentés részletes következtetéseit és a legrosszabb elkerülése érdekében szükséges lépéseket a Tudomány Ünnepén elhangzott előadásból ismerhetjük meg:

Forrás: MTA 1825/youtube.com
Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: mta.hu
Vissza
Hírfolyam