2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tízezrek tüntettek Glasgow-ban több klímavédelemért

A COP26 Coalition nevű tüntetés szervezői szerint több mint százezren vettek részt a konferencia ülésszakának félidejére tervezett megmozduláson.

Tízezrek tüntettek szombaton a nagyobb klímavédelemért Glasgow-ban, ahol éppen az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye 26. ülésszaka (COP26) zajlik.

A zászlókkal és klímavédelmi feliratokat tartalmazó transzparensekkel felvonuló aktivisták a klímavédelem terén is több igazságot követeltek a világ szegényebb régióiban élők számára.

A nap folyamán világszerte több mint háromszáz hasonló tiltakozó akciót szerveztek.

Amszterdamban szintén tízezrek vonultak az utcákra nagyobb erőfeszítéseket követelve a klímavédelemben. A holland nagyvárosban egyebek között a „Mentsétek meg a környezetet és a Földet”, illetve „Mentsétek meg a jövőnket” jelszavakat skandált a szervezők által negyvenezer fősre becsült, főleg fiatalokból álló tömeg – ismertette a NOS közszolgálati televízió.

A klímacsúcs félidejére időzített tüntetés résztvevői november 6-án, Glasgow-ban Fotó: MTI/EPA/Robert Perry

A COP26 Coalition, amely különböző szervezetek és kezdeményezések hálózataként működik, Twitter-oldalán kommentálta a szombati eseményeket. „Az igazságtalanság korszaka lejárt. Olyan klímavédelemre van szükségünk, amely mindannyiunk számára működik, nemcsak azok számára, akiknek a legtöbb pénz van a tarsolyukban” – olvasható az aktivistahálózat mikroblogján.

Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam