2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatósági világtalálkozó alkalmából bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta

Magyarország 2013-ban, 2016-ban és 2019-ben is sikerrel rendezte meg a Víz Világtalálkozót, most azonban szélesebb tematikával szervez fenntarthatósági expót és világtalálkozót, immár közösen a többi visegrádi országgal – idézte fel az új bélyeg ünnepélyes forgalomba hozatala előtt a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnök.

A Planet Budapest 2021 fővédnökségét is vállaló államfő kiemelte: a rendezvény már nemcsak a klímaváltozásra és a vízügyi válságra, hanem az ENSZ által elfogadott fenntarthatósági célok szélesebb körére is fókuszál, a korábbinál jóval nagyobb területen, a felújított Hungexpón.

Az államfő elmondása szerint a Planet Budapest 2021 négy tematikus eseménycsoport köré épül.

  • A Fejlődés harmóniában a természettel elnevezésű fenntarthatósági expó a környezeti fenntarthatóságot támogató, a visegrádi országok tudásán és szakértelmén alapuló innovációkat hivatott bemutatni.
  • A Fenntarthatóság Univerzuma címmel meghirdetett világtalálkozón pedig állam- és kormányfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, valamint a tudományos és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszer-termelés, energia- és hulladékgazdálkodás, a közlekedés témaköreit.
  • Te Bolygód címmel számos közönségprogramot is szerveznek a fenntarthatóságról.
  • A fiatalokat elsősorban A Jövő Hősei elnevezésű ifjúsági élményprogram hivatott megszólítani.

A Planet Budapest 2021 alkalmából 20 ezer példányban kibocsátott, 500 forintos névértékű bélyeget Demján Szilárd grafikus tervezte. A letisztult formák a természet és az ember közötti harmóniát jelenítik meg.

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó alkalmából kiadott bélyeg az ünnepélyes forgalomba bocsátás napján
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Pálferi a szellemi fenntarthatóságról (2. rész) Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam