2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az unió elkötelezettebb klímatárgyalásokat szeretne

A Reuters birtokába került német dokumentum szerint az Európai Unió arra sarkallja a COP26 országait, hogy szedjék össze magukat, hozzanak erősebb vállalásokat a klímaváltozás megfékezése érdekében, és foglalják bele a COP26 végső dokumentumába azt, hogy az elégtelen teljesítés elítélendő.

Az EU azt is szeretné, ha a záródokumentum az eddigi országos vállalások és a 1,5 Celsius-fokos melegedéshez szükséges cselekvés közötti szakadékra is rávilágítana – ismertette a 24.hu.

A német kormányzati papír kiemeli azt is, hogy több támogatásra van szükség a fejlődő, sérülékeny államoknak azért, hogy tudjanak alkalmazkodni a klímaváltozás okozta körülményekhez.

Eddig a klímafinanszírozás 17 pontjának egyikében sem volt lényeges előrehaladás – olvasható a dokumentumban. A fejlett államoknak a korábbi 2020-as határidőre nem sikerült összerakniuk a beígért 100 milliárd dolláros támogatást, jelenleg 2023-ra látják reálisnak az összeg elérését.

Angela Merkel német kancellár az ENSZ 26. klímakonferenciáján (COP26) 
Fotó: MTI/AP/Pool/Phil Noble
Neked ajánljuk
A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam