2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyílt levélben szorgalmazzák az álhírek elleni hatékonyabb fellépést

Bár a tudósok 99,9 százaléka biztos abban, hogy az ember által okozott klímaváltozás zajlik éppen, az álhírek nem akarnak csappanni a témában. Éppen ezért a klímaközösség tagjai nyílt levélben sürgetik a klímaváltozással kapcsolatos megtévesztő információk terjesztésének szigorúbb szabályozását.

A nyílt levél a COP26 döntéshozóihoz és a nagy technológiai vállalatokhoz szól. Az aláírók között szerepel többek között az Európai Klímaalapítvány vezérigazgatója,
a WWF globális klíma- és energiaügyi vezetője, a Climate Analytics vezérigazgatója, de a csatlakozók között találunk olyan vállalatokat is, mint a Ben & Jerry’s vagy a Virgin Media O2 – adta hírül a 24.hu.

A cél az, hogy a klímaálhíreknek pontos definíciója legyen, ami alapján belevehető a COP26 végső tárgyalásos eredményeibe az ezek elleni küzdelem.

Az aláírók ezenkívül sürgetik, hogy az olyan technológiai platformok, mint a Facebook, Instagram, Twitter vagy Tiktok, tartalomra, algoritmusokra és hirdetésekre kiterjedő szabályozásokat vezessenek be a klímaváltozást tagadókkal és az azzal kapcsolatban álhíreket terjesztőkkel szemben.

Az aláírók szerint nemcsak azokat a híreket kellene szankcionálni, amelyek a felmelegedés tényét tagadják, hanem azokat is, amelyek hamisan ábrázolják a tudományos adatokat, hogy aláássák a tudományba, kutatóintézetekbe vagy szakértőkbe vetett bizalmat, illetve amelyek a klímaváltozás elleni erőfeszítéseket hamisan ábrázolják.

Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam