2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Planet Budapest fenntarthatósági expó megfelel majd a Zöld rendezvény minősítési feltételrendszernek

Az ötletgazdák, a KÖVET Egyesület és a Kék Bolygó Alapítvány, a rendezvény karbon- és ökológiai lábnyomát is kiszámolják, az ellentételezéshez szükséges erdősítési szükségletre pedig javaslatot tesznek.

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó megfelel majd a Zöld rendezvény minősítési feltételrendszernek. A november 29. – december 5. közötti esemény szervezője a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), központi célja pedig a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés támogatása – írta meg az MTI alapján a Trade Magazin.

A szakkiállítás megszervezése és lebonyolítása során kiemelten figyelnek az esemény karbonlábnyomának csökkentésére, így a keletkező hulladék mennyiségének minimalizálására, a szelektív gyűjtésre és a hulladék teljes útjának nyomon követésére.

A rendezvényen radikálisan csökkentik a papírhasználatot, és hasonlóképpen foglalnak állást a műanyagmentesség támogatása mellett – írták.

A Planet 2021 szervezői a kiállítók számára összeállítottak egy, a Zöld rendezvény minősítési rendszernek megfelelő zöld szempontrendszert, amelyről minden kiállítót tájékoztattak, és amelynek betartását mindenkitől megkövetelik.

A Zöld rendezvény minősítés a KÖVET Egyesület által kidolgozott, és 2021 óta levédett minősítési rendszer, amelyben a szakértők az adott rendezvény szervezésének és lebonyolításának környezeti vonatkozásait vizsgálják és értékelik, beleértve annak helyét, az étkezést, a szállítást és az anyagokat, a kommunikációt, az energiahasználatot és a környezetszennyezés megelőzését.

A Planet 2021 karbonlábnyom-számítást a nemzetközileg elismert Bilan Carbon-módszerrel végzik.

Neked ajánljuk
Génszerkesztett növényekkel vennék fel a harcot a klímaváltozással A klímavédelem jó üzlet is lehet A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam