2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatósági expó célja, hogy összekösse az ötlet gazdáját a felhasználóval

A november 30. és december 5. között, a Hungexpón megrendezésre kerülő Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozóra száznyolcvan kiállítót várnak – közölte a köztársasági elnök szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. 

Áder János elmondta: az expó egy vállalkozói kiállítás, ahol vízgazdálkodásról, fenntartható mezőgazdaságról, okosvárosokról, energiahatékonyságról, a közlekedés zöldítéséről lesz szó.

A kiállítók kétharmada magyar, de érkeznek lengyel, cseh és szlovák cégek is. A kiállítók egy része már piaci terméket mutat be, egy részük pedig szponzort keresve ötletekkel jelentkezik.

Az expón tudományos tanácskozást szerveznek a fenntartható kérdésekről, megoldásokat mutatnak be és interaktív tájékoztatást adnak a résztvevőknek, valamint a fiatalokat játékos formában ismertetik meg a fenntarthatóság kérdésével

– ismertette Áder János, hozzátéve: az utóbbira nagy volt az érdeklődés, ötszörös volt a túljelentkezés. 

Az államfő kiemelte: fontos volt, hogy a kiállítást a lehető legkisebb környezeti lábnyommal szervezzék meg, ezért a standok újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokból épültek, nem lesznek műanyag palackok az expó területén, elektromos kukásautók gyűjtik és szállítják majd el a szemetet, a gyerekek ingyen utazhatnak a kiállításra, a tömegközlekedéssel érkezőket pedig zöldbuszok szállítják majd.

Emellett fásítási programot is indítottak, hogy semlegesítsék a rendezvény kibocsátását.

Az államfő kitért arra is: a kiállításon csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, kötelező a maszkviselés, a fertőzések elkerüléséért pedig folyamatosan fertőtlenítik majd az eszközöket, a helyiségeket, és orvosi ügyelet is lesz a helyszínen.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam