2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

185 kiállítóval és szemléletformáló programokkal megnyitja kapuit a fenntarthatósági expó

Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök részvételével, koncerttel veszi kezdetét hétfőn este a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a Hungexpón, amelynek már a szervezésénél is kiemelt szempont volt a fenntarthatóság – közölte az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Joó István elmondta: 185 kiállító több mint egyharmada a visegrádi négyek (V4) államaiból érkezik – a legkisebb startupoktól a legnagyobb vállalatokig mutatják be, hogy az agrárium, a hulladékgazdálkodás, az okosvárosok, az energia vagy éppen a közlekedés területén milyen előrelepések történtek Közép-Európában.

A kormánybiztos szerint a V4-ek jól kiegészítik egymást, hiszen Magyarország rendkívül erős például a víziparban, míg Csehország az okosváros koncepcióját képviseli leginkább, a szlovák cégek pedig energetikai kérdésekre fókuszálnak.

„Itt Közép-Európában nekünk nagyon sok eredményünk van a fenntarthatóság és a környezetvédelem területén, és ezeket is be kell mutatnunk annak a több mint száz országból érkező vendégnek, aki ellátogat a Planetre a következő napokban”

– hangsúlyozta a kormánybiztos. Joó István szintén hatalmas eredménynek nevezte, hogy a rendezvényre mintegy 4600 diák látogat majd el, akiket rájuk szabott kiállítás is várja.

„Bevetettük a 21. század legújabb innovációit azért, hogy a legizgalmasabb és legérdekesebb módon mutathassuk be nekik a fenntarthatóság témakörét” – mondta el a politikus, hozzátéve: az előzőleg kiválasztott 153 diákcsoport egy 75 perc alatt teljesíthető kalandpályán is végigmehet. Mivel erre a programra több mint ötszörös volt a túljelentkezés, felmerült, hogy a kiállítás után állandó helyszínné teszik.

Forrás: Planet Budapest 2021/youtube.com
A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó népszerűsítésére felmatricázott Taurus mozdony
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam