2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Planet Budapest 2021 a közös jövőért viselt felelősségről szól

A fenti címben foglaltakat hangsúlyozta Áder János a fenntarthatósági expó megnyitóján, amelyen a magyar köztársasági elnök mellett részt vett Andrzej Duda lengyel államfő is.

Áder János beszédében Márai Sándor Füves könyvéből idézett: „vigyázz arra, hogy ne mulaszd el a pillanatot, amely csak a te pillanatod, műved kivitelének végzetszerűen kijelölt időszaka”. A köztársasági elnök rámutatott: a gálakoncerten fellépő fiatalok, négy ország művészei, nem mulasztották el a pillanatot, tehetségüket kamatoztatva, már most nagyszerű élménnyel ajándékozzák meg közönségüket.

„Nekünk pedig, akik Budapesten a közös jövőért viselt felelősség miatt összegyűltünk, az a feladatunk, az a pillanatunk, hogy ezek a fiatalok olyan, vagy jobb világban éljenek, mint amiben mi élhettünk”

– fogalmazott Áder János, tartalmas eszmecserét és a további munkára ösztönző találkozásokat kívánva a budapesti expó és világtalálkozó minden résztvevőjének.

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó megnyitó gálája 2021. november 29-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A november 29. és december 5. között megrendezett Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expón és Világtalálkozón 185 kiállító mutatkozik be a legkisebb startupoktól a legnagyobb vállalatokig, mintegy 20 ezer négyzetméteres területen. Az esemény keretein belül megrendezésre kerülő világtalálkozó ugyanakkor a fenntarthatóság témakörében szervezett legrangosabb nemzetközi diplomáciai találkozó a közép-európai régióban.

A világtalálkozó során politikai döntéshozók, a tudományos élet képviselői és nemzetközi szervezetek magas rangú tisztségviselői, finanszírozási intézmények vezetői és a fenntarthatósági célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői szólalnak fel.

A rendezvény célja, hogy szerepet vállaljon a fenntarthatósági fordulat elősegítésében, amelynek keretében a résztvevők olyan kérdésekre keresik a választ, hogy milyen lehet a világ a koronavírus után, milyen tanulságok vonhatók le, és mi az, amin változtatni kell.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam